ATHENA OPLEIDINGEN

ontwikkelt en faciliteert trainingen

Onze specialisatie ligt in het omgaan met agressie, omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag en helder communiceren. Wij leveren maatwerk afgestemd op uw leerwensen.

Ons kernpunt is dat mensen zich praktische vaardigheden eigen maken en niet verdrinken in abstracte modellen.
Onze wijze van werken is laagdrempelig en zorgt ervoor dat mensen een grotere vitaliteit en vertrouwen in zichzelf ontwikkelen.

Uniek aan AthenaOpleidingen is dat wij een onderdeel zijn van AthenaFilm. Wij maken Films waarin trainingsonderwerpen helder worden uitgelegd met deskundigheid, bezieling, humor en met prachtig camerawerk. Dit alles in een vlot tempo waardoor we blijven boeien.

TRAININGSAANBOD

Omgaan met agressie

Hoofddoel is het weerbaar maken in het omgaan met agressie.
Subdoelen training:

  • De trainees zijn in staat om de verschillende vormen van agressie (instrumentele- en frustratieagressie) te herkennen.
  • De trainees zijn in staat de-escalerende vaardigheden toe te passen in het omgaan met deze vormen van agressie (strijd negeren, contact maken, actief luisteren, confronteren, afronden).
  • De trainees zijn in staat hun eigen stressreacties in het omgaan met agressie te herkennen en onder controle te krijgen.
  • De trainees zijn in staat hun grenzen ten aanzien van agressie te bepalen en op een assertieve wijze aan te geven.

Onderhoudstrainingen omgaan met agressie

Athena biedt de unieke mogelijkheid om het theorie/kennis onderdeel van het 'omgaan met agressie' in eigen beheer te doen. Met behulp van het trainingspakket 'werksessie omgaan met agressie'.
Dit pakket bestaat uit:

  • De film 'Koffie verkeert' over het omgaan met agressie.
  • Handleiding voor begeleiden van de werksessie.
  • Optioneel workshop

U heeft dan een product dat u jaren binnen uw organisatie kunt gebruiken. Ook nieuwe werknemers 'schoolt' u op deze manier op een eenvoudige manier bij.
Voordeel van dit pakket is o.a. dat u ook nieuwe werknemers op een eenvoudige manier bijschoolt. Athena biedt daarnaast vaardigheidstrainigen aan die aansluiten op het trainingsprogramma. Hiermee bespaart u als organisatie tijd en geld en schakelt u alleen Athena in voor het oefenen van de praktijk.

Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag